Keuzestress

“What you do makes a difference, and you have to decide what kind of difference you want to make.”
Jane Goodall

Veel jonge mensen hebben moeite met keuzes maken

Keuzestress is een heel voorkomende verschijnsel. Het idee dat je iets moet kiezen dat voor de rest van je leven moet passen of kloppen, kan beangstigend of problematisch zijn. Er zijn zoveel factoren die een rol spelen in het hele proces van keuzes maken; je eigen wensen, te (hoge) eisen van jezelf en anderen of te hoge (soms onrealistische) verwachtingen. Wat je ook kiest, dat is wat je bent en bepaalt voor een groot deel je identiteit. De wereld is een grote plaats, en om stevig op je eigen benen kunnen staan met kracht en zelfvertrouwen heeft soms wat extra ondersteuning of begeleiding nodig.

Angsten & onzekerheden

Natuurlijk zijn er jonge mensen die al vanaf heel jong weten wat ze willen en willen gaan doen. Hen gaat het redelijk gemakkelijk af dit te realiseren. Maar er zijn zeker zoveel mensen die erg veel twijfelen. Ze weten niet goed wat ze willen doen en hebben daar veel problemen mee; angsten -onzekerheden, blokkades en/of het slechte contact met gevoelens en emoties spelen vaak een rol.

Coaching

Ik probeer, met mijn unieke coaching, meer helderheid te geven en een diepere verbinding en zelf-begrip te wekken. Hoe beter je jezelf kent, en hoe dichterbij je zelf zit, hoe vanzelfsprekend de keuzes zijn. Iedereen is verantwoordelijk voor hun eigen leven en de keuzes die ze daarin maken, maar het hoeft niet altijd zo zwaar en ernstig te voelen. Keuzes kunnen ook met veel lichtheid en plezier gemaakt worden.

Avontuur

Het leven is een avontuur, met vaak heel onverwachte wendingen. Hoe sterk en goed bezet je rugzak is, hoe beter de kans is, met inzicht en plezier, om te slagen.